vineri, 5 martie 2010

Gluma de Vineri - Şeful indian şi responsabilitatea



Şeful de trib mai trase o gură din "apa de foc"...
Era încă devreme iar acasă nu avea nici un chef să se ducă: Puradeii erau veşnic flămînzi, cortul trebuia peticit, şi ce era mai nasol-soacra lui(Buză de rinocer) venise să locuiască la ei pentru doua săptămîni. ....Şi pe deasupra, femeia lui,Răsărit de Soare, era cea mai urîtă femeie din trib....
"Nu am avut noroc" se enervă şeful de trib şi mai trase un gît de rachiu..."Bună băutură! " ..."Ia, ce scrie pe etichetă? Votca-Săniuţă? Ce-o fi asta? Probabil e din import.."
Şeful de trib se gîndea la familia lui - semn că se îmbătase.... Niciodată cînd era treaz nu făcea imprudenţa de a-şi aminti de casă şi familie: devenea trist sau se enerva fără măsură iar apoi începea să-şi bată şi să-şi înjure calul. Uneori îl viola şi îl supunea la perversiuni. Bietul cal, era doar o mîrţoagă leşinată....de cîte ori lua bătaie leşina şi trebuia dus acasă în spate.
"De cînd a făcut hepatită, calul ăsta nu mai e bun de nimic" îşi aminti şeful de trib, şi cu năduf, îi trase calului un şut la ficat. Calul îl privi pentru o clipă nedumerit, cu ochii umezi şi trişti, apoi...leşină.
Şeful de trib îşi suspecta calul de o bucată bună de timp: credea că se preface... că "leşină" numai pentru a fi cărat în spate pînă acasă... Se gîndea să-l facă salam şi să-l vîndă la turişti...iar din banii obşinuţi să-şi ia o motoretă la mîna a doua...
"La dracu' cu calul! La dracu' cu nevastă-mea, cu tribul , cu soacră-mea şi nenorociţii ăia de copii"..... "O să-mi iau lumea în cap"...
..................
Dar nu era suficient de beat ca să creadă cu adevărat....că ar avea puterea sa plece.
"Tribul..." "...o adunătură de indieni nespălaţi şi alcoolici...nişte degeneraţi..."
Goli sticla dintr-o sorbitură, iar apoi, beat mort îşi luă calul în spate şi plecă în lumea largă...
The (happy) end.

4 comentarii:

  1. Sigur nu era sefu unui trib din Romanica ? :D

    RăspundețiȘtergere
  2. Sigur. Că da. Şi cînd spun că a plecat în lume mă refer la Italia, la colcţionat portofele. Cică în Spania nu mai se face producţie de căpşuni.

    RăspundețiȘtergere
  3. Dragă domnule, şeful ăla de trib îmi aduce aminte de un prieten comun, recent întors din concediu de la Roma, unde a mărşăluit mai ceva ca un pluton de batalion disciplinar.
    Partea mişto a problemei expuse este că de data asta am rîs.

    RăspundețiȘtergere
  4. o intrebare am si io...dar cu calul ce a avut? :)

    RăspundețiȘtergere