marți, 16 noiembrie 2010

Jurnal profesional: Care mi-aţi infestat plăpumioara???

În cele ce urmează voi face publică o sarcină de serviciu, izvorîtă dintr-o ...să îi spunem cerere sosită la una din firmele în care dau cu sapa. E 100 la sută reală. Vă aduc la cunoştinţă cererea şi primele 2 pagini ataşate acesteia ce provin dintr-o plîngere adresată poliţiei....
Am şters rezoluţia direcţiunii: ”Juridic, urgent analiză, propuneri şi soluţionare” din raţiuni de confidenţialitate....Sublinierile pe textul original îmi aparţin.
Sugestii?



4 comentarii:

  1. Batrinica ori a citit muulte carti de Agatha Christie, ori chiar a fost cineva la vremea ei, cine stie, o fi lucrat în mod tendentios, la vreun Serviciu. Nu înteleg ce sugestii ne-ai cerut. Dacă ne-ai cerut sugestii despre finalitatea cererii, adica daca merită aprobată ori ba, există două soluţii tendenţioase:
    a Da. (orice om are dreptul să se autoprotejeze singur de lucruri tendenţioase care i se pot întîmpla în viaţă, inundaţii şi plăpumioare infestate);
    b. Nu. (orice om care istoriseşte aşa de frumos ar trebui să aibă şansa să se poată exprima printre oameni de vîrsta lui, eventual la un azil de n(ups!)...bătrîni, care cu siguranţă n-ar fi atît de tendenţioşi în acţiunile lor şi ar tergiversa cu siguranţă răspunsul.).
    La cele două soluţii tendentioase s-ar putea adăuga şi o a treia, dar ar fi cea mai tendenţioasă: şi da, şi nu. Aţi putea tergiversa tendenţios, în mod răuvoitor şi păgubos răspunsul, pînă Doamne-fereşte.

    Cu stimă,
    Vecinul Farcas (singurul care stiu de aceasta cerere, dar m-am hotarit sa respect cucoanei dreptul întîiului solicitant).
    PS Avînd în vedre că 70 % dintre români sînt mituibili, aşa cum se precizează într-un raport SRI, restul de 30% fiind uşor de manipulat pentru a nu fi nevoie de mită, vă solicit camera cu pricina. O fer şpagă de încă 50 de lei lunar peste chiria oferită de cucoana. Am nevoie de ea ca sa-mi duc la îndeplinire experimentele cu iradieri tendentioase, stiti...

    RăspundețiȘtergere
  2. m-a amuzat, ce-i drept, "satira" doamnei la fel de mult ca şi răspunsul "vecinului". deci am râs.
    ...
    şi tot la fel m-a şi întristat...lumea în care trăieşte ea. oare există măcar un suflet care s-o iubească aşa cum e? dacă da... ce trist poate să fie pt acela. dacă nu... le fel de trist e.
    dar de ce mi-ar păsa. că doar n-o cunosc.
    :)
    ...
    soluţia cu nr3 propusă de "vecinu" mi se pare cea mai buna :)

    RăspundețiȘtergere
  3. ai inebunit....

    si de ce nu spui oamenior esenta: muerea asta este o prezidentiabila si o stiu si oamenii astia...
    in concluzie: daca le ziceai si micul amanunt altele erau sugestiile lor...

    RăspundețiȘtergere
  4. :-)) Ana, auzisem că a vrut să candideze, dar habar n-am avut că e atît de cunoscută. Am gugălit o tură, şi am văzut că a fost şi la măruţă, la Ieşi, la Sibiu, în Suedia... Dau şi nişte link-uri:

    http://www.ziaruldeiasi.ro/local/iasi/o-fosta-deputata-de-iasi-a-ajuns-boschetar-la-ciric~ni34jg

    http://www.libertatea.ro/stire/candidata-la-presedintie-caut-sot-258960.html

    http://www.bzb.ro/index.php?page_name=stire_detalii&id_stire=36449

    http://www.ziaruldesibiu.ro/fullnews.php?ID=16381

    http://happyhour.protv.ro/arhiva/momente_happy/pagina-1/28030

    http://happyhour.protv.ro/arhiva/momente_happy/pagina-1/28031

    RăspundețiȘtergere